INTERVIEW ACTUARIAL CONSULTANCY

Kun je ons iets vertellen over jezelf?

Ik ben getrouwd met Monique en samen hebben we twee zonen Floris en Sebastiaan. Ik speel waterpolo en ga graag op vakantie naar Oostenrijk. Ik heb de opleiding tot actuaris gevolgd aan de UvA en ben naast actuaris AG ook gecertificeerd Financieel Risicomanager (FRM) bij de Global Association of Risk Professionals (GARP). Tijdens de studie heb ik stage gelopen bij het toenmalige Tillinghast (nu onderdeel van Towers Watson) en ben daarna daar als consultant aan de slag gegaan. Na een prachtige periode ben ik overgestapt naar de holding van Eureko (het toenmalige moederbedrijf van Achmea) en in 2006 ben ik als een van de medeoprichters gestart met Triple A – Risk Finance.

Wat doe je allemaal bij Triple A?

Mijn werk bestaat uit het vervullen van verschillende rollen: aandeelhouder, directielid, business line MT lid en consultant. Als directielid ben ik bezig met de strategie en het beleid van Triple A. Als MT lid ben ik grotendeels met acquisitie, het ontwikkelen van proposities en people management bezig. Als consultant ben ik werkzaam op klantprojecten.

Hoe ziet je typische dag eruit?

Mijn werkdag varieert behoorlijk gegeven de verschillende rollen. Dat maakt het ook zo leuk om te werken bij Triple A. Ik probeer het aantal diners met klanten of samenwerkingspartners een beetje binnen de perken te houden, want als je niet oppast ben je continu weg en eet je niet altijd even gezond.

Werk je vaak in verschillende teams?

Ieder project dat we doen binnen Triple A heeft een projectmanager en een lead consultant. De lead consultant is eindverantwoordelijk voor de opdracht. Vanuit mijn rol als lead consultant heb ik altijd verschillende opdrachten tegelijkertijd en werk ik ook met verschillende teams.

Waarom heb je voor Triple A gekozen?

Omdat we een droom hadden. Ertoe doen door het helpen van klanten. De echte trigger kwam toen mijn collega Tom en ik merkten dat er behoefte ontstond aan een consultant die weet wat er moet gebeuren en tegelijkertijd dit ook kan implementeren. Dus niet alleen een partij die de kennis heeft en een mooi rapport schrijft, maar ook niet de partij die personen beschikbaar stelt die onvoldoende kennis hebben om direct toegevoegde waarde te bieden. Iedere stap in de groei van Triple A is onvergetelijk. Bij het begin moesten we allerlei zaken oppakken waar je als actuaris niet bij stil staat. Zoals Kamer van Koophandel inschrijving, contact met de Belastingdienst en naam en logo ontwikkelen. Later hebben we een professionalisering doorgevoerd door meer te investeren in ondersteunende diensten. De combinatie van het uitvoeren van het vak van consultant en het bezig zijn als ondernemer is de mooiste baan die er is.

Wat doe je om je verder te ontwikkelen?

Vanuit het Actuarieel Genootschap is er een PE punten verplichting. Door het volgen van opleidingen en seminars kun je hieraan voldoen. Dit is dus een vast onderdeel van mijn jaarlijkse ontwikkeling. Verder probeer ik veel met klanten en medewerkers te sparren over interessante thema´s. Dit kan op het gebied van onze huidige dienstverlening liggen maar ook over toekomstige dienstverlening en ondernemerschap gaan. Aangezien we binnenkort een kantoor in Duitsland willen openen ben ik momenteel mijn Duits aan het bijspijkeren.

Noem drie dingen die het werken bij Triple A zo leuk maken?

Klanten echt kunnen helpen, het ondernemerschap en de (lol met) collega´s.

Voor welke hobby’s heb je nog tijd?

Ik besteed tijd aan waterpolo, het gezin, af en toe nog aan het maken van een muzieknummer en het spelen met de dj tafel.
 

Meer lezen over de consultants bij Triple A Risk Finance? Klik hier voor een overzicht van interviews.

Cancel