Junior Business Analist

Company
Baken Adviesgroep
Type
Student job
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy, Data Science

Description

Zoek jij naast je studie een baan, waar je jouw opgedane kennis direct kunt toepassen? Baken Adviesgroep is als jong data-consultancy bedrijf op zoek naar enthousiaste Junior Business Analisten. Ben jij op zoek naar een uitdagende, verantwoordelijke functie bij een groeiende onderneming in Amsterdam? Een positie als Junior Business Analist bij Baken Adviesgroep biedt jou deze uitdaging!

Wie is Baken Adviesgroep?

Baken Adviesgroep is een moderne onderzoeks- en consultancy organisatie met ambitie. Als data-consultant ligt onze focus op het aggregeren, analyseren en inzichtelijk maken van de ontwikkelingen in de economie en de impact daarvan. De nadruk ligt daarbij op onderzoek voor bedrijven en bedrijfstakken, waarbij we ons focussen op nieuwe trends. Wij hebben hiervoor een grondige, maar ook creatieve aanpak. Een van onze specialiteiten is de verzekeringsmarkt. Onze economische modellen en prognoses worden door alle grote verzekeraars in Nederland gebruikt. Op basis van de uitkomsten van ons onderzoek geven we ook strategisch advies aan onze opdrachtgever.

Ons bedrijf bestaat uit een dynamisch en hardwerkend team: een mix van ervaren consultants, parttime studenten en graduates met ambitie. Binnen de informele sfeer op ons kantoor in Amsterdam-Noord word je uitgedaagd jezelf te blijven ontwikkelen.

Wat ga je doen?

Samen met het team van Junior Data Analisten en Junior Business Analisten ga je, onder begeleiding van een ervaren analist, direct met projecten aan de slag. De verschillende projecten vereisen een hoge mate van zelfstandig conceptueel denken, analytisch vermogen en creativiteit. De projecten komen uit verschillende hoeken, wat betekent dat je snel moet kunnen schakelen en je de materie eigen moet kunnen maken.

De werkzaamheden betreffen het, in overleg met de opdrachtgever, verzamelen en analyseren van data, deskresearch en het onderbouwen van analyses. Een Junior Business Analist identificeert, analyseert en specificeert de requirements van zowel de business als de opdrachtgever. Uiteindelijk vertaal je deze informatie naar concrete conclusies en rapportages voor de klant. Je overtuigt de klant door het leveren van uitstekende kwaliteit en een grote vindingrijkheid. Op deze manier draag jij directe verantwoordelijkheid voor de zichtbaarheid en het imago van het bedrijf. Op basis van je projectervaringen overleg je met de Data Analisten welke modificaties, specificaties en/of nieuwbouw van onze eigen economische modellen gewenst is. Je doet dus voorstellen ter verbetering van de datakwaliteit en de analyse tooling.

Wij verwachten inzet en ambitie en geven jou de mogelijkheid om in een setting met unieke vrijheid en verantwoordelijkheid jezelf te ontplooien tot een breed ontwikkelde en ervaren analist.

Wat zijn de functie-eisen?

- Vergevorderd met je Bachelor of Master opleiding;
- Analytisch sterk, goed met cijfers;
- Affiniteit met bedrijfseconomische vraagstukken;
- Innovatief, sterk in het Out-of-the-Box denken;
- Zelfstandig en goed kunnen functioneren in een klein team;
- Communicatief vaardig, je hebt direct contact met de klant;
- Vloeiend in Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift;
- Ervaring Microsoft Office, Excel en Word;
- Ervaring met SPSS, R of Tableau is een pré.

Wat krijg je er voor terug?

- Werkomgeving waarin jouw ontwikkeling centraal staat;
- Aantrekkelijk salaris;
- Uitgebreide ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;
- Werktijden in overleg;
- Informele sfeer op kantoor in Amsterdam-Noord.

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij na het lezen van de vacature enthousiast geworden? Stuur dan je sollicitatie met een motivatiebrief en CV naar vacatures@bakenadviesgroep.nl.

Cancel