Commercieel Management Traineeship

Company
Heineken
Type
Traineeship
Location
Zoeterwoude
Sector
Financial services, Marketing
Required language
Dutch, English

Description

Het Commercieel Management Traineeship

Heb jij een passie voor (Trade) Marketing en Sales en wil je graag doorgroeien naar een sleutelpositie binnen HEINEKEN Nederland? Dan is het Commercieel Management Traineeship bij HEINEKEN Nederland echt iets voor jou!

Solliciteren voor het Commercieel Management Traineeship

Voor de lichting met startdatum september 2020 kan je solliciteren via:

https://bit.ly/2T6apMa

LET OP: Als je solliciteert via de “solliciteer nu” knop, wordt je sollicitatie niet in behandeling genomen. Het is daarom belangrijk dat je via bovenstaande link in de vacature solliciteert.

Jouw functie als Commercieel Management Trainee

Jouw inbreng als Commercieel Management Trainee is essentieel om HEINEKEN Nederland als bedrijf scherp te houden. Jij brengt vernieuwing en zorgt ervoor dat wij als wereldmerk voorloper blijven in de markt.

Als aankomend top Marketeer of Sales Professional:

 • Weet je wat de consument beweegt en waar de behoeften van de markt liggen;
 • Leer je ons merk competitief te positioneren aan de hand van scherpe analyses;
 • Ga je aan de slag met het analyseren en interpreteren van onze marktdata;
 • Ben je nauw betrokken bij het ontwikkelen van campagnes of introduceren van nieuwe producten;
 • Weet je hoe je jouw scherpe analyses concreet kan omzetten in acties.

Jouw werkveld als Commercieel Management Trainee

Tijdens het Traineeship ontwikkel je je tot een allround Marketing, Sales of Trade Marketing professional. Gedurende 18 maanden krijg je drie intensieve opdrachten van een half jaar in alle drie de richtingen. Bovendien zal één van de drie opdrachten in het buitenland plaatsvinden, zodat je werkervaring opdoet in een internationale HEINEKEN omgeving. Belangrijk is dat we niet alleen sturen op een zo divers mogelijk Traineeship, maar dat we ook kijken naar waar jij je verder in wil ontwikkelen, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak. Jij kan uiteindelijk zelf jouw voorkeur aangeven bij welke discipline binnen Commercie je wil starten na je Traineeship!

Lees hieronder hoe je opdrachten eruit kunnen zien:

Marketing

Om meer te leren over het echte Marketing vak, kun je denken aan het ontwikkelen van een campagne voor een ‘New Product Introduction’ tot het uitwerken van een doelgroep analyse over een bestaand product en de herpositionering daarvan.

Je komt terecht in één van de Brand teams. Je collega’s wisselen per project en zijn Brand Managers met veel ervaring binnen Marketing. Je werkt bij ons samen met de Nederlandse top in Marketing!

Sales

Hier leer je wat het is om Accountmanager of Trade Marketeer te zijn. Als Brand Ambassador ga je de straat op om klanten te spreken (cafés, restaurants etc.) en verbeter je de propositie van bijvoorbeeld een kratje Vrumona frisdrank. Ook kan het zijn dat je een activatie uitdenkt voor één van onze retailkanalen binnen Trade Marketing.

Ook hier wissel je per project van collega’s. Je werkt samen met Accountmanagers en Trade Marketeers die je het Sales vak bijbrengen.

Jouw sterke punten als Commercieel Management Trainee

Als Commercieel Management Trainee:

 • Heb je passie voor Commercie binnen HEINEKEN (zowel Marketing áls Sales);
 • Ben je nieuwsgierig ingesteld;
 • Houd je van het boeken van resultaten;
 • Weet je mensen mee te krijgen;
 • Heb je een oprechte interesse in mensen;
 • Beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Beschik je over een afgeronde universitaire masterstudie per 1 september 2020;
 • Heb je maximaal 1,5 jaar werkervaring na het afronden van je studie;
 • Heb je een goede kennis van de Nederlandse taal (woord en geschrift).

Herken jij jezelf in het bovenstaande? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren voor het Commercieel Management Traineeship!

Jouw arbeidsvoorwaarden als Commercieel Management Trainee
Wat arbeidsvoorwaarden betreft zit je uitstekend bij HEINEKEN. We bieden meer dan alleen een goed salaris: een aansprekend secundair pakket, ruime mogelijkheden om jezelf professioneel te ontwikkelen en volop kansen om door te groeien. Bovendien hechten we veel waarde aan een goede work-life balance.

Een van jouw opdrachten in Nederland vindt plaats in het gloednieuwe pand van HEINEKEN Nederland in Leiden (tegenover Centraal Station). De tweede opdracht in Nederland kan plaatsvinden o.a. in Bunnik (Vrumona), afhankelijk van je opdracht.

Proef de dynamiek!

Het leuke van werken bij HEINEKEN is dat je bij ons altijd verder kijkt dan je eigen vak. Bij alles wat we willen verbeteren, zijn ook jouw mening en talent van belang. Zo kan het gebeuren dat je soms ver buiten je eigen vakgebied betrokken raakt bij een project waarbij je op één andere manier de passie deelt voor werken aan succesvolle merken als Amstel, Brand, Affligem, Royal Club, Sourcy, Jillz, Crystal Clear en natuurlijk Heineken. Proef de dynamiek!

Interesse in het Commercieel Management Traineeship?

Wat leuk! Het Traineeship begint in september 2020 met een onboarding week, samen met de Finance, IT en Supply Chain Trainees uit jouw lichting. Ook neem je samen met hen deel aan diverse trainingen en intervisie. Hierdoor leer je HEINEKEN in de breedste zin kennen en zal je vanaf dag één een waardevol netwerk opbouwen.

Het selectieproces

De selectieprocedure bestaat uit de volgende stappen (blok deze data dus alvast in je agenda)

 1. Sollicitatie Harver (online)                             27 februari t/m 7 april
 2. Interview selectiedagen (Zoeterwoude)             29, 30 april of 1 mei
 3. Finale Assessment Dag (Amsterdam)                15 mei
 • De bovenstaande data staan vast, uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk;
 • Als je bent geselecteerd voor de selectiedag, delen wij jou in voor één van bovenstaande interview selectiedagen;
 • Na elke stap volgt een Go / No Go;
 • Feedback ontvang je na de selectie- en assessmentdag.

Als je nog vragen hebt over het (selectieproces van het) Management Traineeship, neem dan gerust contact op met de Campus Recruiter van HEINEKEN Nederland. Zij is te bereiken via willemijn.cortenraad@heineken.com

Succes en we hopen jou binnenkort te ontmoeten!

Cancel