Junior Data Analist

Company
Baken Adviesgroep
Type
Student job
Location
Amsterdam
Sector
Business Analytics, Consultancy, Data Science
Required language
Dutch, English

Description

Wie zijn wij?
Baken Adviesgroep is een data- en consultancybureau met ambitie. Ons team bestaat uit jong talent en ervaren consultants die zich gezamenlijk inzetten voor actuele vraagstukken van bedrijven, economie en maatschappij. Wij werken zowel aan projecten voor klanten als aan eigen rapporten en modellen. Daarnaast hebben we een eigen ‘Baken Brouwerij’; de plek waar innovatieve ideeën van het team worden getest in pilotprojecten voor klanten.

Wat ga je doen?
Door de diversiteit aan werkzaamheden zijn wij op zoek naar iemand die niet alleen affiniteit met data heeft, maar die ook nieuwsgierig is en een brede interesse heeft. Studenten komen bij ons om ervaring op te doen, skills te ontwikkelen en mee te bouwen aan een innovatief bedrijf.

De werkzaamheden van een Junior Data Analist zijn gericht op het begrijpen, verwerken en analyseren van data. Bijvoorbeeld het verwerken van ruwe data van onze klanten, door deze te analyseren en vervolgens in een presentatie te visualiseren. Ook kunnen we je vragen om een specifieke markt in kaart te brengen, of een collega te helpen met het optimaliseren van een forecasting model. Het team werkt nauw samen op de verschillende projecten; je staat er dus nooit alleen voor.

De Junior Data Analisten die bij ons starten zijn vertrouwd met econometrie en hebben een basiservaring met programmeren. Bij ons krijg je de kans deze skills te ontwikkelen en te leren van het team om je heen.

Wat verwachten we van jou?
Bij Baken krijg je de mogelijkheid om in een omgeving met unieke vrijheid en verantwoordelijkheid jezelf te te ontwikkelen richting Data Scientist en Consultancy functies. Daarvoor verwachten we inzet en ambitie, maar we begrijpen dat je als student nog geen expert bent. Wat we veel belangrijker vinden is dat je leergierig bent, houdt van een uitdaging en graag meebouwt aan een groeiend bedrijf.

Wie ben jij?

- Vergevorderd met je Bachelor of Master opleiding, minimaal 3e jaar BSc;
- Vloeiend in Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift;
- Ervaring met programma’s als R, Python en Tableau is een plus;
- Analytisch sterk & affiniteit met economische vraagstukken;

- Zelfstandig en  snel in dingen aanleren, maar wel in samenwerking met een klein team;

- Nieuwsgierig & innovatief: je denkt graag mee aan nieuwe oplossingen of komt met eigen ideeën.

Wat krijg je er voor terug?

- Uitdagende werkomgeving binnen een talentvol jong team;
- Ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden bij een groeiend bedrijf;

- Aantrekkelijk salaris;

- Werktijden in overleg en flexibele dagen zodat de studie gewoon door kan gaan;
- Informele sfeer op kantoor in Amsterdam-Noord.
 

Word jij onze nieuwe collega?

Enthousiast? Stuur dan je motivatiebrief en je CV naar vacatures@bakenadviesgroep.nl. Je brief hoeft geen pamflet te zijn. Beschrijf efficiënt en foutloos waar je goed in bent en waarom jij ons team wil komen versterken, dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking.

Cancel