Stage | Scriptie Business Intelligence

Company
SINCERIUS
Type
Internship
Location
Amsterdam
Sector
Data Science, Financial services
Website
www.werkenbijsincerius.nl

Description

Scriptie schrijven, lekker meewerken en daarna doorstromen naar je eerste baan? Tijd om alle kennis die je hebt opgedaan tijdens je studie, in praktijk te brengen?

Denk dan eens aan SINCERIUS, actief als financieel en data specialist binnen fusies en overnames (M&A). We werken in compacte teams, leggen onze kwaliteitsstandaard hoog en werken hard. We zijn constant bezig met het verbeteren van onze al bestaande procedures en het verbreden van ons advies. Hands-on. Spot-on. Oprecht.

Ons Business Intelligence (BI) team is bezig met de steeds verdere ontwikkeling van een platform waarmee we grote hoeveelheden financiële en operationele data van onze klanten - middelgrote bedrijven - verwerken tot eenvoudig te interpreteren en overzichtelijke rapportages (onze BI-tool). Ons doel: deze tool nog een niveau verder te brengen. Hierbij maken we gebruik van de nieuwste technieken.

Jouw Afstudeeropdracht

Of je nu zelf een onderwerp hebt of een onderwerp dat wij hebben wilt oppakken, bij SINCERIUS hebben we de ruimte voor een scriptie stage.

Voorbeelden van onderwerpen:

 • Toepassen van classificatie methodes bij het mappen van grootboekrekeningen;

Om het overzicht te houden op de financiële transacties binnen het bedrijf, boeken bedrijven mutaties in administratiesystemen onder unieke grootboekrekeningen. Deze grootboekrekeningen worden gebruikt bij het plaatsen van de mutaties onder posten op de balans en/of P&L (winst en verliesrekening). Het toewijzen van grootboekrekeningen aan de juiste categorie op de balans of P&L is een tijdrovende, maar belangrijke taak voor de consultant die de balans en P&L opstelt. SINCERIUS is opzoek naar een techniek die op basis van gegeven variabelen de juiste categorie van de grootboekrekeningen voorspelt zodat we deze handmatige klus grotendeels kunnen automatiseren.

 • Machine learning toepassen voor het herkennen van bijzondere financiële transacties;

Het Transactions Services (TS) team analyseert de (historische) financiële prestatie van bedrijven. Een aspect van dit proces is het analyseren van financiële maandcijfers met als doel het ontdekken van uitschieters hierin. Deze uitschieters kunnen interessante informatie bevatten. Het doel van deze scriptieopdracht is om met gebruik van modellen deze uitschieters te ontdekken en te highlighten als punt van aandacht. Een consultant kan de uitschieters diepgaander onderzoeken.

 • Het forecasten van de financiële of operationele performance van bedrijven;

Het correct voorspellen (forecasten) van de toekomstige financiële prestaties is essentieel voor het plannen van de richting van het bedrijf. Elk team binnen SINCERIUS krijgt hier vragen over van klanten. Bij deze scriptieopdracht ontwikkel en integreer je data-driven financiële prognoses.

Tijdens het schrijven van je scriptie bij SINCERIUS heb je de beschikking over gedetailleerde financiële en operationele data van meer dan 200 MKB bedrijven in allerlei sectoren en van verschillende type bedrijven. Hiermee kan je het model verder ontwikkelen en uitgebreid toetsen aan echte bedrijfsdata.

Jouw kritische blik is belangrijk

Bij SINCERIUS ben je vanaf dag één in contact met de klant. Wij vinden het belangrijk dat je een kritische blik ontwikkelt en een eigen opinie. Daarom vragen we je bij de functionaliteiten die je ontwikkelt naar jouw persoonlijke mening: wat valt je op, hoe zou jij het aanpakken? We laten je stoeien met de programmeertalen en nemen de door jou gevonden oplossingen samen met je door. Zo leer je het snelst.

SINCERIUSLY YOU

Onze mensen zijn net even anders. Net wat oprechter, toegankelijker en pragmatischer. In onze cultuur mogen mensen open, eerlijk en kwetsbaar zijn. Dit zorgt voor een fijne en veilige leer- en werkomgeving. Ons werktempo en onze kwaliteitsstandaarden liggen hoog. Hierdoor kun je je heel snel ontwikkelen. Je werkt samen met ambitieuze mensen die continu op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen.

Wie ben jij?

 • Je bent in de masterfase van je WO Master econometrie, natuurkunde of een andere bèta-studie;
 • Goede programmeervaardigheden (R, Python, SQL)
 • Toepassen van data-analyse- en optimalisatietechnieken
 • Affiniteit met financiële data is een pré
 • Vrienden omschrijven je als kritisch en oprecht;
 • Je bent proactief en overstelpt ons met vragen;
 • Je bent een doorzetter, nieuwe dingen ontwikkelen is niet altijd meteen succesvol en daar laat jij je niet door uit het veld slaan;
 • Je bent een gezellige en vooral betrouwbare collega en staat stevig in je schoenen;
 • Je bent bereid te werken op kantoor in Amsterdam en in Heemstede waar onze samenwerkingspartner kantoor houdt.

Are you getting the full picture?

Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s. Naar mensen die gedreven, analytisch en communicatief vaardig zijn. Mensen die snel tot de kern doordringen en oog voor detail hebben. Jij brengt ons talent, ambitie en interesse, wij zorgen voor een steile leercurve, goede arbeidsvoorwaarden en een team vol fijne en gedreven collega’s.

Meer informatie

Are you getting the full picture? Solliciteer dan nu! We gaan graag het gesprek aan. Je sollicitatie kun je richten aan Naomi Smits, HR Assistant. 

Wil je meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met voormalig VSAE lid Rik Kok (Consultant BI) via kok@sincerius.nl. Hij vertelt je graag meer over zijn huidige functie. Zie: An interview with Rik Kok, consultant at SINCERIUS - VSAE)

Cancel