(Scriptie) Stagiair Performance Improvement

Company
SINCERIUS
Type
Internship
Location
Amsterdam
Sector
Data Science, IT & Programming, Consultancy
Required language
Dutch, English
Website
www.werkenbijsincerius.nl

Description

(Scriptie) Stagiair Performance Improvement

Denk jij ook altijd in oplossingen in plaats van problemen? Wij ook! Als je op zoek bent naar een uitdagende baan binnen een team van gedreven mensen die nèt wat oprechter, pragmatischer en oplossingsgerichter zijn, dan zit je bij SINCERIUS op de juiste plek!

Wij zijn SINCERIUS, frontrunner in data-driven due diligence. We bieden next level Transaction Services en ondersteunen onze klanten in alle fasen van hun investeringscycli.

Ons team Performance Improvement ondersteunt bedrijven om de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Dit kan zijn door een voorbereiding op een verkoop, ondersteuning na een transactie, maar ook door het opstellen van en meewerken aan een groeiplan van de organisatie. Het doel is om met onze data gedreven en innovatieve aanpak, ondernemingen te helpen om mogelijkheden optimaal te benutten en prestaties te verbeteren. Hierbij is het essentieel om goede, diepgaande analyses te maken en bedrijfsprocessen in kaart te brengen.

Jouw functie als Stagiair Performance Improvement

Als stagiair ondersteun je het team bij één of meer verbetertrajecten. Samen met het management brengt het team de informatiebehoefte van een onderneming in kaart en helpen we om op de juiste stuurinformatie te focussen. We ontwikkelen pragmatische oplossingen voor werkkapitaal- en cashproblemen. Zo kan het management zich blijven focussen op de dagelijkse business terwijl wij aan de slag gaan met de KPI’s, de kostenallocatie, de scenario- en benchmark analyses en het verbeteren van de cashpositie van onze klant. We geven niet alleen advies, maar implementeren het ook. Onze opdracht is geslaagd als onze klant daadwerkelijk de volgende stap heeft kunnen zetten.

Uiteraard zijn analytische skills belangrijk, maar je moet ook oog hebben voor de omgang met de klant. Wij helpen onze klant bij de optimalisatie en dat stuit soms op weerstand. Je moet kunnen leiden, je niet van de wijs laten brengen, je eigen mening vormen en die zo uitdragen dat je anderen overtuigd meeneemt in je verhaal. We verwachten van jou dat je met een visie komt, met creatieve en pragmatische oplossingen, je kritisch bent en communiceert met meerdere organisatieniveaus bij de klant; van de werkvloer tot de CEO, CFO en aandeelhouders.

Getting the full picture

Bij SINCERIUS ga je vanaf dag één mee naar de klant en werk je zowel op locatie, als bij ons op kantoor in Amsterdam. Wij vinden het belangrijk dat je een kritische blik ontwikkelt en een eigen opinie. Daarom vragen we bij de analyses naar jouw persoonlijke mening: wat valt je op? welke trends zie je? We laten je stoeien met de financiële gegevens, laten je in- en uitzoomen zodat je de details begrijpt én uiteindelijk het hele plaatje leert te begrijpen.
Jouw bevindingen nemen we vervolgens samen met je door. Zo leer je het snelst.

Je steile leercurve

Om onze dienstverlening next level te houden, blijven we onszelf steeds uitdagen en staan groei en ontwikkeling centraal. En daar profiteert niet alleen de klant van, maar ook jij. Ontwikkelen en groeien doe je bij ons door intensief samen te werken met ons ervaren en gedreven team, in combinatie met een innovatief en eigenwijs opleidingsprogramma op maat. En voor een optimale start koppelen we je aan een buddy die je de eerste 2 maanden training on-the-job geeft en bij wie je met al je vragen terecht kan.

Onze mensen zijn net even anders; net wat oprechter, toegankelijker, eigenwijzer en pragmatischer. Bij SINCERIUS mogen mensen open, eerlijk en kwetsbaar zijn. Samen zorgt dit voor een fijne en veilige leer- en werkomgeving én een steile leercurve.

Daarnaast is de doorlooptijd van de projecten relatief kort waardoor je snel veel bedrijven en branches diepgaand leert kennen.

Wie ben jij?

 •  Je bent in de afrondende fase van je WO Master (Technische) Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Strategisch Management of een andere studie waar je leert over (operationele) bedrijfsprocessen;
 •  Je bent fulltime beschikbaar;
 •  Je bent sociaal vaardig, je hebt interesse voor de operatie en voor de mensen erachter. 
 •  Je bent handig met Excel en PowerPoint;
 •  Vrienden omschrijven je als kritisch, maar oprecht;
 •  Je durft je uit te spreken, de discussie aan te gaan en kunt je taalgebruik aanpassen aan de mensen waar je mee spreekt;
 •  Je bent een gezellige en vooral betrouwbare collega en staat stevig in je schoenen.

Wie zijn wij?

Opgericht in 2010 als eerste Nederlandse financial due diligence boutique met als doel om financial due diligence toegankelijker, effectiever en innovatiever te maken, zijn we inmiddels een gevestigde naam in de markt. Ons team bestaat uit ongeveer 40 ambitieuze professionals.

Centraal in onze manier van werken staan oprechtheid, toegankelijkheid, ondernemerschap, innovatie, hands-on mentaliteit en plezier.

 •  Onze kwaliteitsstandaard ligt hoog en we werken hard; 
 •  We communiceren open, toegankelijk en transparant, zowel naar de klant als naar elkaar. We zeggen waar het op staat. We voelen ons betrokken bij de klant en zetten ons voor de volle 100% in; 
 •  We zijn in staat om snel en efficiënt tot de kern door te dringen; 
 •  We nemen initiatief en denken mee. We hebben de energie om altijd snel en goed te reageren met een oplossingsgerichte mentaliteit. Dat verwacht de klant en dat verwachten we van elkaar; 
 •  We doen het samen en helpen elkaar;
 •  Uiteraard ondernemen we ook regelmatig activiteiten met het hele team. Hierdoor heerst er een open en ontspannen sfeer op kantoor.

Wat bieden wij?

 •  Een steile leercurve, met veel ontwikkelmogelijkheden;
 •  De mogelijkheid tot een dienstverband na je stage;
 •  Een goed bereikbare werkplek aan de Amsterdamse grachten;
 •  Een stagevergoeding van €750,- per maand;
 •  Een betrokken begeleider waar je terecht kunt met al je vragen;
 •  Feedback waar je wat aan hebt en
 •  Kans om op meerdere vlakken bij te dragen aan de verdere groei van SINCERIUS.

Are you getting the full picture?

Wil je meer weten, zodat je het plaatje helemaal compleet kunt krijgen? Surf naar werkenbijsincerius.nl voor meer informatie over onze dienstverlening, ons eigenwijze opleidingsprogramma en wie we zijn. Ben je al overtuigd? Solliciteer dan via de website. Je sollicitatie kun je richten aan Naomi Smits (HR Advisor), voor vragen ook bereikbaar op smits@sincerius.nl.

Wil je meer inhoudelijke informatie over deze stage? Neem dan contact op met Jesse Treur (Consultant Performance Improvement) via treur@sincerius.nl. Hij vertelt je graag meer over deze stage.

Cancel