Stagiair beleid toezicht

Company
De Nederlandsche Bank
Type
Internship
Location
Amsterdam
Sector
Actuarial Science, Banking, Financial services, Government services, Risk Management
Required language
Dutch, English
Website
https://www.werkenbijdnb.nl/

Description

Stagiair beleid toezicht

Als stagiair beleid heb je impact op een stabiele en gezonde financiële sector door het toezicht van DNB effectiever te maken met data-gedreven inzichten voor senior management. 

Jij hebt impact

DNB’s missie is financiële stabiliteit en duurzame welvaart. De impact van de oorlog in Oekraïne, de oplopende inflatie en het risico op een prijscorrectie in de woningmarkt, het zijn allemaal uitdagingen voor de financiële sector die vragen om slagvaardig toezicht. Als stagiair beleid help je DNB om haar toezichtcapaciteit zo effectief mogelijk in te zetten. Daarmee draag je direct bij aan een stabiele en gezonde financiële sector!

Zo doe je dat als stagiair beleid bij DNB Toezicht
Als stagiair beleid van het Bestuursbureau Toezicht draag je bij aan de effectiviteit van DNB als toezichthouder op financiële instellingen. In ons toezicht werken we sinds 2021 met een geactualiseerd toezichtaanpak: ATM. Deze methodiek gaat uit van een verdeling van alle financiële instellingen onder toezicht impactklassen en risicoscores. Hoe groter en risicovoller de instelling, hoe meer toezichtcapaciteit we erop inzetten. En vice versa natuurlijk. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat met deze methodiek DNB’s toezichtstrategie wordt vertaald naar praktijk. Aan de ene kant werk je mee aan beleidsmatige vraagstukken om interne en externe ontwikkelingen te vertalen naar het werk van DNB’s toezichthouders.  Aan de andere kant help je mee bij de vormgeving van managementinformatie uit de toezichtorganisatie. De inzichten die hieruit voortkomen worden aan het senior management van DNB’s toezicht gerapporteerd. Vanuit deze centrale en unieke rol groei je uit tot een volwaardige gesprekspartner voor het senior management en geef je continue verbetering vorm.  

Wat ga je precies doen?

 • Je helpt mee aan adviezen voor het senior management (Directie en divisiedirecteuren) van het toezicht van DNB over toepassing en mogelijke verbetering van de toezichtmethodiek op een data-gedreven manier.
 • Je ontwikkelt managementinformatie: je voedt het management van DNB met inzichten die gebruikt worden om de bedrijfsvoering continu te verbeteren.
 • Je helpt de rest van het team in hun taak ervoor te zorgen dat de toezichtmethodiek van DNB actueel is en nauw aansluit op de ontwikkelingen in de buitenwereld.
 • Je schrijft mee aan adviezen over een consistente toepassing van de toezichtmethodiek binnen alle betrokken divisies. Dit doe je door in samenwerking met anderen uit het team voortdurend op de hoogte te zijn van wat er speelt in de divisies en interpretatieverschillen van de toezichtmethodiek weg te nemen.

Hier doe je dat

De stageplek maakt onderdeel uit van de beheerfunctie van de toezichtmethodiek en valt binnen de divisie Toezicht beleid en de afdeling Bestuursbureau Toezicht. 

Het Bestuursbureau Toezicht bestaat uit zowel ervaren als jongere collega's met diverse achtergronden. De afdeling fungeert als het informatieknooppunt van het toezichtdomein, waarin naast cross-sectorale beleidsontwikkelingen en –adviezen ook een aantal belangrijke directie-ondersteunende secretariaten zijn ondergebracht. De sfeer is collegiaal en informeel, de medewerkers zijn ambitieus en breed georiënteerd. De afdeling maakt deel uit van de divisie Toezicht Beleid, een divisie met ongeveer 70 hoogopgeleide professionals die aan het front staat van nieuwe ontwikkelingen in (inter-)nationaal toezicht. Het toezicht van DNB moet vooruitkijken en klaar staan voor de uitdagingen van morgen. Bij Toezicht Beleid zijn we iedere dag bezig om deze ambitie te realiseren.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Je bent gemotiveerd en leergierig. Je neemt initiatief, bent resultaatgericht en flexibel en raakt gemotiveerd van continue verbetering. Data doorgronden en vertalen in scherpe analyses zie je bijna als hobby. Je deinst niet terug voor een uitdaging en voelt je comfortabel in gesprek met management. Samenwerking is een belangrijk onderdeel van de functie en vraagt om goede communicatieve eigenschappen, gevoel voor politiek en sociale intelligentie. 

Waar zijn we verder nog naar op zoek? 

 • Je bent een WO-student en bezig met je master. Een economisch, financieel of kwantitatief curriculum helpt. We verwelkomen diverse studieachtergronden, zolang je maar affiniteit hebt met financieel-economische vraagstukken en de financiële sector. 
 • Je bent handig met het verwerken van data. Technische vaardigheden met Power BI, Python of R zijn een pre.
 • Je bent op korte termijn beschikbaar voor een stage van 3 tot 6 maanden. De exacte periode en startdatum is in overleg. 

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijk context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstelling te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. 

 • Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. 
 • Als je geen studentenreisproduct hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer. 
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken. 
 • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten. 
 • Een laptop en flexwerkplek / faciliteiten om thuis te werken.
 • Je kunt je aansluiten bij JongDNB, de vereniging voor en door jonge medewerkers van DNB. JongDNB verzorgt inhoudelijke en sociale activiteiten, denk aan studiereizen, lunchseminars en maandelijkse borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben!

Solliciteer nu!

Wil jij als stagiair werken met impact? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen wij graag een motivatiebrief, een cv en relevante cijferlijsten. Indien je een voorkeur hebt voor een specifieke opdracht, vermeld dit in je motivatiebrief.  

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video’s en testimonials van collega’s en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer! 

Voor deze stage is een justitiële screening van toepassing, de stage ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces. 

Deze stage is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Cancel