Koninklijk Actuarieel Genootschap

Website
https://www.ag-ai.nl/ActuarieelGenootschap
Branche / Vakgebied
Actuarial Science
Vereiste taal
Nederlands
Locatie
Utrecht

Over Koninklijk Actuarieel Genootschap

Het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG) is de Nederlandse beroepsvereniging voor actuariële professionals. Het AG is als platform de verbindende factor tussen verschillende actuariële disciplines.

Door steeds verder toenemende technologische ontwikkelingen, zoals kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en automatisering in het algemeen, verandert de werkomgeving en dienen tegelijkertijd nieuwe uitdagingen en mogelijkheden zich aan.

Overal waar financiële risico’s een rol spelen, kom je actuariële professionals tegen.

 Actuariële professionals (actuarieel rekenaars, actuarieel analisten en actuarissen) houden zich vooral bezig met het vaststellen en berekenen van risico's en laten zien wat de financiële gevolgen van deze risico’s met zich meebrengen. Dit kunnen risico's bij autoverzekeringen of brandverzekeringen, maar ook bij ziektekosten en pensioenregelingen zijn. Wat zijn bijvoorbeeld de economische en financiële gevolgen dat in Nederland niet alleen meer ouderen komen, maar dat zij gemiddeld ook steeds ouder worden? Hoe werkt een schadeverzekering nadat je schade aan je auto hebt gehad? Of, hoe kunnen we de stijging van de ziektekosten het beste beheersen?

Actuariële professionals zijn in essentie creatieve probleemoplossers. Zij geven inzicht in financiële risico’s en zijn werkzaam in de financiële dienstverlening, zoals verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, advieskantoren en banken, maar ook bijvoorbeeld bij ministeries, De Nederlandsche Bank en grote ondernemingen.

Actuariële professionals maken financiële risico’s inzichtelijk en bieden strategische adviezen waarmee bedrijven en instellingen kunnen groeien.

 Wil jij meer informatie over het AG of wil je weten hoe je actuaris AG kunt worden? Ga dan naar onze website www.ag-ai.nl/ActuarieelGenootschap of stuur je vraag naar info@ag-ai.nl.

Cancel