Stage Dataproduct Communicatie & Innovatie

Company
Nationale-Nederlanden
Type
Internship
Location
Rotterdam
Sector
Banking, Retirement & Insurance
Required language
Dutch
Website
www.nn-careers.com

Description

De afdeling Data Management & Innovatie binnen Nationale Nederlanden levert Dataproducten en werkt met Machine Learning (AI) aan zo’n 2.000 interne klanten. De producten die de afdeling levert zijn voor de klanten zijn complex en vaak niet direct duidelijk. De afdeling wil daarom graag intern laten weten wat zij doen en wat je er als klant aan hebt. Tevens zoeken zij mogelijkheden om online communicatie in te zetten als tool om innovatie met de klant te stimuleren.

De stagevergoeding voor deze stageplek betreft WO € 600,- bruto op basis van een 36-urige werkweek.

Jouw impact als Stagiair Dataproduct Communicatie & Innovatie bij NN

Kun jij communicatiemiddelen ontwikkelen, waardoor het voor alle interne klanten duidelijk is wat de afdeling Data management & innovatie doet en wat je er mee kunt? En nieuwe bedenken welke helpen bij de innovatie van hun producten?

Wat je gaat doen

 • Maak een analyse van de bedrijfsmissie van de afdeling binnen Nationale Nederlanden en werk een communicatiestrategie uit.
 • Vertaal dit naar structuur en inhoud van de op te zetten intranet pagina’s, inclusief een online filmpje (een zgn. “explainer”).
 • Denk creatief na over welke andere online communicatiemiddelen kunnen worden ingezet om innovatie te stimuleren en samen op te pakken met de interne klant(en).
 • Maak van de meest kansrijke ideeën een selectie en doe een test (demo/MVP) om de waarde ervan te onderzoeken.
 • Voorgaande moet bijdragen aan de verhoging van de interne zichtbaarheid van de afdeling Datamanagement & Innovatie binnen Nationale Nederlanden.

Met wie je werkt

De afdeling Data Management & Innovatie binnen Nationale Nederlanden levert Dataproducten. Het gaat om ongeveer 2.000 interne klanten. De producten die de afdeling levert zijn voor de klanten vaak niet direct duidelijk. De afdeling wil daarom graag intern laten weten wat zij doen en wat je er als klant aan hebt. Tevens zoeken zij mogelijkheden om de online communicatie in te zetten als tool om innovatie met de klant te stimuleren.

De producten die de afdeling Data Management & innovatie leveren zijn verdeelt in vijf productgroepen:

 • Visuele dashboards
 • Digitale datalevering (bijvoorbeeld voor het uitvoeren van audits)
 • Software Solutions (maatwerk oplossingen voor interne processen)
 • Advanced analytics (bijv. Machine learning en Artifical intelligence)
 • Self-service Business Intelligence (beschikbaar maken van data voor eigen gebruik)

Wat je meebrengt

We zoeken een ondernemende, resultaatgerichte student die zelfstanding zaken wil uitzoeken en opleveren in een grote organisatie. Je bent hierin communicatief en creatief en je kunt je goed in de complexe wereld van digitale data technologie verplaatsen. Je hebt affiniteit met online communicatie en het vormgeven ervan en je vind het leuk om deze op een mooie manier op te leveren. Vanuit je opleiding heb je kennis van productontwikkeling en innovatie.

Blijf je ontwikkelen

Wij vinden het belangrijk dat jij je kunt blijven ontwikkelen. We geven je de ruimte en het vertrouwen om te groeien in je carrière en als mens. Wij helpen je hierbij met:

 • Volop training- en opleidingsmogelijkheden in ons Learning & Development Centre
 • Een groot (internationaal) netwerk van collega’s die graag hun kennis met je delen
 • De autonomie om je eigen ontwikkelroute te bepalen

Bij NN werken we hybride. Deels vanuit huis en deels op kantoor. Teams ontmoeten elkaar digitaal, fysiek of hybride. Je spreekt samen met je team af wat het beste past. We hebben onze kantoren zo ingericht dat er voor elk type werk een passende plek is. De officiële standplaats van deze functie is Rotterdam.

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij enthousiast over deze vacature en denk je dat je goed past in het team en bij NN? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren. Wij zijn erg benieuwd naar wie jij bent, wat jou beweegt en wat jij kunt bijdragen in deze functie bij NN.

Solliciteer direct!

Heb je nog vragen over de vacature of de procedure? Bel of stel je vraag via WhatsApp aan Bianca Hoogweg, stage coördinator via 06 10816801 of via Stagebureau@nn.nl. In deze video stelt Bianca zich alvast aan je voor.

Cancel