Consultant Business Intelligence

Company
SINCERIUS
Type
Fulltime job
Location
Amsterdam,Rotterdam
Sector
Consultancy, Data Science, IT & Programming
Required language
Dutch, English
Website
https://sincerius.nl/nl/werken-bij/

Description

Ben jij een technologische duizendpoot en zit coderen in je bloed? Denk dan eens aan SINCERIUS, actief als financieel- en dataspecialist binnen fusies en overnames (M&A). 

SINCERIUS biedt next level Transaction Services en ondersteunt haar klanten in alle fasen van de investeringscyclus: met Financial Due Diligence, Business Intelligence Solutions en Performance Improvement. We doen diepgaand onderzoek naar de financiële situatie van een organisatie bij een fusie, overname of verkoop.  

Ons Business Intelligence (BI) team is bezig met de steeds verdere ontwikkeling van een platform waarmee we grote hoeveelheden financiële en operationele data kunnen verwerken. Hiermee bieden we onze klanten - middelgrote bedrijven - overzichtelijke dashboards en rapportages. Ons doel is om dit platform, dat gebaseerd is op Power BI & SSRS, nog een niveau verder te brengen. Daar kunnen we jou goed bij gebruiken! 

Jouw functie als Business Intelligence Consultant

Als BI Consultant werk je vanuit ruwe datastromen toe naar heldere analyses met een sterke financiële component. Daarbij geld je als sparringpartner voor zowel interne als externe klanten. 

In een typisch BI project breng je eerst samen met de klant de beschikbare datastromen in kaart. Hierin figureer je als klankbord: je neemt de mogelijkheden van de data door en bespreekt de behoefte van de klant. Vervolgens ga je met de ruwe datastromen in onze SQL server aan de gang en prepareer je ze voor onze dashboards. Het zijn de dashboards waarmee je daadwerkelijk de toegevoegde waarde levert aan de klant en waar je echt impact mee maakt. 

De expertise van BI Consultants is essentieel voor héél SINCERIUS. Jouw kennis en gevoel voor data-analyse worden namelijk ook ingezet voor financial due diligence onderzoeken. Hierin werk je nauw samen met een FDD Consultant in de rol van data specialist en krijg je de kans om je kennis mede buiten BI te verbreden. 

Getting the full picture  

Wij vinden het belangrijk dat je een kritische blik ontwikkelt en een eigen opinie hebt. Daarom vragen we je bij de functionaliteiten die je ontwikkelt naar jouw persoonlijke mening: wat valt je op, hoe zou jij het aanpakken? Onze BI tool is continu onderhevig aan innovatie en verbetering. Het wordt daarom zeker aangemoedigd om eigen initiatief te tonen en hier verantwoording over te nemen. Zo haal jij het beste uit jezelf.  

Wie ben jij?

 • Je bent fulltime beschikbaar; 

 • Je hebt een WO-diploma in de richting van Informatica, Software Development, Business Analytics of een andere vergelijkbare studie op zak; 

 • Je hebt ervaring met ASP.NET, C# of Java, API’s, SQL en Python; 

 • Ervaring met web development, Javascript en/of REACT is een pré; 

 • Interesse in de zakelijke dienstverlening is mooi meegenomen; 

 • Vrienden omschrijven je als kritisch en oprecht; 

 • Je bent proactief en een echte doorzetter. Het werk van een IT’er kent de nodige error codes, maar daar laat jij je niet door uit het veld slaan;

 • Je bent een gezellige en vooral betrouwbare collega.

Wie zijn wij?

Wij zijn het Business Intelligence team binnen SINCERIUS. Om onze BI-ambities te versnellen, werken we intensief samen met MK2 Software, een softwarebedrijf gespecialiseerd in Business Intelligence en gevestigd in Heemstede. Uiteraard staan we in contact met heel SINCERIUS. We bundelen onze financiële en technologische kennis om nóg gavere functies te maken voor het platform.

Bij SINCERIUS en MK2 werken veel jonge mensen en we zijn beiden ambitieuze bedrijven die snel groeien. Centraal in onze manier van werken staan oprechtheid, toegankelijkheid, ondernemerschap, innovatie, hands-on mentaliteit en plezier. 

 • Onze kwaliteitsstandaard ligt hoog en we werken hard;  

 • We communiceren open, toegankelijk en transparant, zowel naar de klant als naar elkaar. We zeggen waar het op staat. We voelen ons betrokken bij de klant en zetten ons voor de volle 100% in;  

 • We zijn in staat om snel en efficiënt tot de kern door te dringen;  

We nemen initiatief en denken mee. We hebben de energie om altijd snel en goed te reageren met een oplossingsgerichte mentaliteit. Dat verwacht de klant en dat verwachten we van elkaar; We doen het samen en helpen elkaar. 

Wat bieden wij?

 • Een werkdag die altijd anders is. De taken zijn breed en flexibel en je deelt zelf je dagen in; 

 • Veel vrijheid in hoe je jouw projecten aanpakt. Benut vooral je creativiteit en wees niet bang om out-of-the-box te denken. Wie weet draait jouw oplossing binnen de kortste keren live!

 • Een steile leercurve, met veel ontwikkelmogelijkheden, het volgen van externe trainingen en uiteraard training-on-the-job; 

 • Een ervaren mentor waar je terecht kunt met al je vragen; 

 • Een goed bereikbare werkplek aan de Amsterdamse grachten en af en toe op een fijne werkplek in Heemstede; 

 • Gezellige borrels en feesten, samen varen bij mooi weer, sportieve uitjes, samen (après-)skiën en nog veel meer!

Are you getting the full picture?

Wil je meer weten, zodat je het plaatje helemaal compleet kunt krijgen? Ga naar sincerius.nl/werken-bij voor meer informatie over onze dienstverlening, ons eigenwijze opleidingsprogramma en wie we zijn. Ben je al overtuigd? Solliciteer dan via de website. 

Erachter komen of deze functie bij jou past? Wij staan altijd open voor een (digitaal) kopje koffie! Stuur een mail naar solliciteren@sincerius.nl, Lotte Huft (Consultant BI) legt je graag meer uit over deze functie, dit kan digitaal of bij ons op kantoor. 

 

Cancel