DNB traineeship 2024 | Werken bij DNB

Company
De Nederlandsche Bank
Type
Traineeship
Location
Amsterdam
Sector
Actuarial Science, Banking, Financial services, Government services, Risk Management
Required language
Dutch, English
Website
https://www.werkenbijdnb.nl/

Description

Kies voor het DNB traineeship en werk aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart.

Jij hebt impact

Als trainee bij DNB werk je aan inflatie, duurzaamheid, de aanpak van witwassen en veel andere maatschappelijke thema’s. In je reis langs de verschillende onderdelen van DNB, merk je dat je bij een toporganisatie werkt. Het traineeship biedt je een steile ontwikkelingscurve, professioneel én als mens. Je investeert in jezelf – en wij als DNB investeren in jouw ontwikkeling naar een toekomstige sleutelpositie!

Zo doe je dat als trainee bij DNB

Gedurende twee jaar ga je aan de slag op drie verschillende plekken binnen DNB, bijvoorbeeld bij de centrale bank, toezicht, of resolutie (afwikkelen van instellingen in de problemen). Bij de plaatsingen wordt gekeken naar je talenten en ontwikkelingsdoelen. zodat je het beste in jezelf naar boven kunt halen. Je bent, vaak als onderdeel van een multidisciplinair team, bezig met het oplossen van complexe vraagstukken. Bijvoorbeeld op het gebied van nieuwe toezichtwetgeving, klimaatrisico’s bij financiële instellingen, of de digitale euro. Je kunt rekenen op een persoonlijk supportteam: naast je manager, zijn ook je mentor, buddy en traineebegeleider nauw betrokken bij jouw ontwikkeling. Tenslotte volg je verschillende interne opleidingen en neem je, samen met jouw mede-trainees, deel aan een tweejarig persoonlijk ontwikkelingsprogramma.

Wat ga je verder nog doen?

 • Het voorbereiden van internationale overleggen en het briefen van president Klaas Knot., bijvoorbeeld over de inflatie-ontwikkeling of de invloed van geopolitieke risico’s op de Nederlandse economie
 • Het ontwikkelen van een dashboard met de CO2 voetafdruk van de beleggingen van verzekeraars en pensioenfondsen en daar het gesprek met instellingen over aangaan.
 • Onderzoek doen naar de mate waarin kwetsbare groepen mee kunnen komen met de verdere digitalisering van betalingsverkeer.
 • Een analyse van de gevolgen van de introductie van de digitale euro op de balans van DNB.
 • Het toetsen van markt- en kredietrisico modellen in gesprekken bij nationale en internationale financiële instellingen.
 • Werken aan de ontwikkeling van beleid en regelgeving gericht op het voorkomen van de betrokkenheid van financiële instellingen bij witwassen en terrorismefinanciering.

Hier doe je dat

Per 1 januari 2025 zijn wij na een renovatie terug in ons iconische kantoor in Amsterdam. Dit is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten en kennis delen. Verder is er ons gloednieuwe DNB Cashcentrum in Zeist, waar goud en geld zijn opgeslagen. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar je je werk het beste kunt doen en waar je zo veel mogelijk waarde toevoegt. Zo werken wij hybride en zorgen we voor een goede inrichting van je thuiswerkplek.

Dit breng je mee

DNB is een kennisinstituut. Je past bij ons wanneer je je thuis voelt bij mensen die scherp, open, betrokken en betrouwbaar zijn. Een goed analytisch vermogen is belangrijk. Daarnaast ben je nieuwsgierig en breed georiënteerd. Je leert snel, neemt initiatief, zoekt samenwerking op en geeft niet op bij tegenslag.

 • Je hebt je academische master uiterlijk op 1 september 2024 afgerond. 
 • Alle studierichtingen zijn welkom. Van economie, finance en rechten, tot geschiedenis, sociologie, filosofie, wiskunde en natuurkunde. Uiteraard is het wel belangrijk dat je affiniteit hebt met de kerntaken van DNB. 
 • Je beschikt over maximaal twee jaar werkervaring.
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal op minimaal B2-niveau. De voertaal binnen DNB is veelal Nederlands. Doordat we werken in een internationale context communiceer je (ook) als trainee regelmatig in het Engels.
 • Wij hanteren een zorgvuldig selectieproces, bestaand uit een online assessment, een schrijfopdracht, een diepte-interview bij DNB en een groepsopdracht.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Als trainee start je met een contract voor twee jaar. Bij goed functioneren en wanneer de omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.
De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van € 3.798,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. 
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris. 
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie, eigen bijdrage in de premie 6,83%  
 • Een volledige vergoeding van je ov-reiskosten voor woon-werkverkeer óf vergoeding van je reiskosten met eigen vervoer tegen € 0,23 per km.
 • Een internetvergoeding van € 50,-- netto per maand.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleidingen en trainingen zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te ontwikkelen. Daarnaast bieden wij wekelijks diverse seminars en kennissessies aan om op de hoogte te blijven van diverse maatschappelijke vraagstukken.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In dit traineeship is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Zo solliciteer je bij DNB

01 - Verstuur je sollicitatie

Nadat je jouw sollicitatie heb ingediend, ontvang je direct een ontvangstbevestiging. Je ontvangt vervolgens zo snel mogelijk een reactie op jouw sollicitatie.

02 - E-assessment

Voor de meeste vacatures vragen wij je om een online assessment te maken voorafgaand aan het eerste gesprek. Het assessment bestaat uit cognitieve testen en/of een persoonlijkheidsvragenlijst, en kun je gewoon thuis uitvoeren.

03 - Eerste gesprek

Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Dit gesprek vindt meestal plaats met de manager of een ervaren teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat en een recruiter.

04 - Tweede gesprek

Wanneer zowel jij als wij positief zijn na het eerste gesprek zien we je graag nogmaals terug. Bij dit vervolggesprek zijn meestal een andere manager uit dezelfde divisie en een (senior) teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat aanwezig.

05 - Casus, derde gesprek en/of assessment

Solliciteer je op een functie als toezichthouder of beleidsmedewerker? Dan wordt het eerste of het tweede gesprek vaak gecombineerd met het maken van een schrijfopdracht of een case study. Dit hoor je uiteraard ruim van tevoren. Afhankelijk van het niveau van de functie kan er nog een derde gesprek met de divisiedirecteur en/of een functiegericht (extern) assessment plaatsvinden.

06 - Arbeidsvoorwaardengesprek

Past DNB bij jou? En ben jij de juiste persoon voor de functie? Dan doet de recruiter je een contractaanbod tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek. DNB valt als overheidswerkgever onder de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Dit bekent dat medewerkers van DNB de ambtenarenstatus krijgen. Dit wordt tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek toegelicht. 

07 - Screening

Na de arbeidsvoorwaardelijke overeenstemming volgt een screening. Het specifieke screeningsprofiel vind je terug in de vacaturetekst. Hier kun je meer informatie vinden over de screening.

08 - Welkom bij DNB

Na het ondertekenen van je contract heten wij je van harte welkom bij DNB! Dit doen we met een introductieprogramma, waarin je kennismaakt met onze organisatie en je nieuwe collega’s. Het interactieve programma bestaat onder andere uit twee introductiedagen. 

 

Solliciteer nu!

Wil jij als trainee werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 15 april 2024 een motivatiebrief en je complete cv. Vertel in een motivatiebrief van +/- 250 woorden wat je interessant vindt aan DNB en waarom jij een geschikte trainee bent. Wij lezen graag jouw persoonlijke verhaal!

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Meld je aan voor een van onze Meet & Greet's. Bekijk hier ook de video's en testimonials van onze trainees en luister naar de podcast special over het DNB traineeship via DNB Talks op Spotify. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer! 

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de verschillende screeningsprofielen vind je op deze pagina.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

 

Soliciteer direct

 

Cancel